TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

torstai 24. maaliskuuta 2011

Eläkeläiset ovat oikeassa

Totta, - eläkeläisiä kannattaa kuunnella! En itse päässyt eilen paikalle Vaasa-Opistolle, kun siellä aamupäivällä keskusteltiin paikallisliikenteen ongelmista. Lehtitietojen mukaan siellä on puhuttu asiaa. Eilinen paneelikeskustelu järjestettiin Vaasan eläkeläisneuvoston ja vaasalaisten eläkeläisyhdistysten pyynnöstä. Pohjalaisen (24.3.2011) mukaan Vaasan kaupungin virkamiehet saivat kuulla useita konkreettisia parannusehdotuksia.

Joukkoliikennettä on täällä kehitettävä, se on selvää. Yksityisautoilu, pyöräily ja kävelykin sujuu kaupungissamme hyvin. Autojen parkkipaikkoja löytyy vielä kohtuullisesti, pyöräteitä on vuosien varrella saatu kiitettävästi, myös jalankulun esteettömyyteen on kaupungissamme alettu kiinnittää hyvin huomiota.

Ikääntyvät ihmiset eivät ole ainoita, jotka toivovat joukkoliikenteen parempaa sujumista. Kaikilla ei todellakaan ole autoja. Bussien reiteissä on ongelmia, eikä linjoista todellakaan tiedetä. Ei voi olettaa, että ihmisillä olisi aina mukanaan bussireiteistä kertova opasvihkonen, tiedot tulee olla esillä myös pysäkeillä. Näin on muualla, suurimmissa kaupungeissa ainakin.

Ilmaisia kuljetuksiakin tilaisuudessa vaadittiin. Siihen en oikein usko. Vaikka jokin ryhmä, kuten eläkeläiset, tällaista ansaitusti toivookin, en usko ilmaispalvelujen nykytilanteessa enää lisääntyvän. Sen sijaan tilaisuudessa kuultu ehdotus tilatakseista eläkeläisiä kuljettamaan voisi toimia.

Kaupungille siis toive, että joukkoliikenteestä vastaavalle suunnittelupäällikkö Pertti Hällilälle järjestetään lisäresursseja, jotta parannuksia saadaan aikaa. Tai sitten ostetaan konsulttiapua, turhempaankin Vaasassa on ulkopuolisia suunnittelijoita kutsuttu apuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti